Mexi-lasagne med kylling og grønt

... Den her opskrift er i rigtig glade for på min instagram (@Sandras_Lykke), så den skal naturligvis også deles her på bloggen, så forhåbentlig endnu flere kan få glæde af den :-D

Da jeg var yngre, og boede hjemme hos mine forældre, havde jeg min egen mad-dag. (Noget mine børn i øvrigt helt sikkert også skal have, når de bliver lidt større :-D).

Jeg kan huske at jeg en dag lavede en mexi-lasagne til familien, med tortillasplader og kødsovs, og forleden fik jeg pludselig lyst til at prøve at lave sådan en igen - men i min egen mere næringsrige udgave. 

Denne opskrift er derfor, som revet ud af mine barndomsminder, men tilsat en masse lækre grøntsager, og oksekødet er skiftet ud med hakket kylling - vi prøver nemlig, ligesom sundhedsstyrelsen anbefaler, at minimere kød fra firbenede dyr, til 2-3 gange ugentligt eller hvad der svarer til ca. 500g pr. uge :-) 




Lasagnen er ikke stærk og meget børnevenlig :-) 
Det er både egen erfaring og tilbagemelding fra skønne instagrammere, som allerede har forsøgt sig med lasagnen :-D 


Hvis du vil prøve kommer opskriften her: 


MEXI-LASAGNE MED KYLLING OG GRØNT
6-8 personer
_______________________

Det skal du bruge:
5 mellemstore tortillas pandekager
400g hakket kylling
2 løg (grofthakket)
2 fed hvidløg (grofthakket)
2 store peberfrugter (strimler)
½ bakke champignon (kvarte)
1 dåse kidneybønner (skylles i vand)
1 dåse majs
1 dåse flåede tomater
2 glas salsa sauce (medium styrke)
3 håndfulde rød cheddar (revet)
Salt
Peber
Evt. basilikumsblade



Sådan gør du:
Svits løg og hvidløg i olie.
Tilsæt hakket kylling og brun det sammen med salt og peber.
Tilsæt champignon og lad dem svinde ind.
Hæld flåede tomater, kidneybønner, majs og 1 dåse salsa ved,
og lad det boble ved mellem varme.

Tænd ovnen på 175’ varmluft,
og forbered en salat mens retten simrer
(I vores salat brugte jeg: napolitana salatmix, tomat, avocado, agurk og rød cheddar skåret i tern – det passede rigtig godt til)

Når salaten er færdig,
Tilsæt peberfrugt til kødsovsen og lad den simre et par minutter

Nu er lasagnen klar til at blive samlet.
Lasagnen samles i denne rækkefølge; kødsovs, tortillas-pandekager, salsa, revet cheddar. Alt sammen i tynde lag.
Slut af med et tyndt lag kødsovs og top med ost.

Bag retten i ca. 20 minutter
Og så er der serveret!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Pulled chicken burger med Coleslaw

Pitabrød med fyld af spidskålssalat, grillspyd og tomatsalsa

2 skønne salater med spidskål