Pitabrød med fyld af spidskålssalat, grillspyd og tomatsalsa
Der
er rigtig dømt efterårsferie herhjemme - alle 4 samlet - og med det gode vejr,
vi har i øjeblikket, betyder det, at der er tændt op i bålet næsten hver
aften.
Aftensmaden er også blevet kreeret på bål et par
gange, og ugen har bl.a. budt på;
okseburgere på bål, one-pot-pasta på bål og grillspyd på bål.
Sidstnævnte blev serveret på en så lækker og smagfuld
måde, at i naturligvis skal have en opskrift med på vejen... I starten af ugen
lavede vi nemlig pitabrød med fyld af spidskålssalat, grillspyd og tomatsalsa. Jeg ristede også en dåse med black eyed beans, som gav et dejligt sprødt twist :-D
PITABRØD MED SPIDSKÅLSSALAT, GRILLSPYD OG TOMATSALSA
6 personer
/ 10 spyd
_______________________
|
|
Det
skal du bruge:
GRILLSPYD:
1
svinemørbrad
1
bakke hvide champignon
1 stort stykke halloumi-ost
2
røde peberfrugter
1
grøn peberfrugt
1
gul peberfrugt
2
rødløg
2
løg
Salt
Peber
SPIDSKÅLSSALAT:
1 lille spidskål
3 spsk creme fraiche 5%
1 tsk carrypasta
1 tsk dijon sennep
1 tsk honing
1 spisk olivenolie
Salt
Peber
TOMATSALSA:
1-2 bakker cherrytomat mix
1 rødløg
1
håndfuld frisk basilikum
1-2
spsk olivenolie
Salt
Peber
|
Sådan
gør du:
GRILLSPYD:
Skær
kød og grøntsager i grove stykker.
Saml
grillspyd – se evt billede for inspo.
Krydr
med salt og peber.
Steg
spydene på grill, over bål, i ovn eller på pande til kødet er gennemstegt.
SPIDSKÅLSSALAT:
Snit
spidskålet i tynde strimler.
Rør
alle ingredienser (undtagen spidskål) sammen i en skål.
Tilsæt
spidskål og rør rundt.
Smag
til med salt og peber
TOMATSALSA:
Hak
tomater, rødløg og basilikumsblade.
Rør
det sammen med olivenolie og krydr med salt og peber.
Pynt
evt med basilikumsblade.
RISTEDE BLACK EYED BEANS:
Rist bønnerne sprøde i lidt olie på en pande
|
Det andet blev i øvrigt også drønlækkert :-o
Burgerne fyldte vi med tynde strimler bålstegt oksekød (en udskæring kaldet nyretap), estragonmayo, hjertesalat, bøftomat og syltede rødløg. Wow, min mand troede mig næsten ikke, da jeg sagde det var de bedste burgere jeg havde smagt .. men det var det altså .. Desværre fik jeg taget 0 billeder - og man kunne desuden heller ikke rigtig se på den, at det var jordens bedste burger - men det var det! ;-)
Og one-pot-pastaen var med opskrift fra www.valdemarsro.dk - den med chorizo.
Haps!
Kommentarer
Send en kommentar