Knasende sprøde knækbrød
De her skønne knækbrød er fantastiske at have med på farten, eller som en sund snack til kaffen :)
Ingredienser (sådan ca.):
50 g havregryn
50 g hørfrø
50 g sesamfrø
50 g solsikkefrø
50 g græskarkerner
50 g rugmel
150 g hvedemel
100 g olivenolie
100 g vand
1 tsk salt
1 æg (til pensling)
Sådan gør du:
Bland ingredienserne godt sammen
Del dejen i to lige store stykker og flad den ud på en bageplade med bagepapir
Læg et stykke bagepapir over dejen, og rul den flad med en kagerulle
(Altså rulles dejen flad mellem to stykker bagepapir)
Dejen skal ikke være meget tykkere end ca. 3mm
Pensl dejen med æg og drys den med groft salt, sesamfrø, birkes eller lign.
Skær knækbrødene ud i den ønskede størrelse
Bag dem ved 200' almindelig ovn.
Og efter 15-20 min, når de er gyldne og sprøde, ja så er de klar til at blive spist! :)
Inden du spise for mange af de her lækre snacks, er det væsentligt at overveje skemaet her:
Knækbrødene består jo næsten udelukkende af en hel masse lækre frø, som indeholder en masse sund olie, kostfibre og proteiner, og selvom det er super sundt for vores krop, er det også yderst kalorierigt.
Så tænk over hvor mange du får - eller sørg for at få lidt mindre af alt det andet der tæller op i kalorieregnskabet - som eks. kage el. lign. Og nyd i stedet en snack, som er en gave til din krop :-))
Velbekomme! <3
Ingredienser (sådan ca.):
50 g havregryn
50 g hørfrø
50 g sesamfrø
50 g solsikkefrø
50 g græskarkerner
50 g rugmel
150 g hvedemel
100 g olivenolie
100 g vand
1 tsk salt
1 æg (til pensling)
Sådan gør du:
Bland ingredienserne godt sammen
Del dejen i to lige store stykker og flad den ud på en bageplade med bagepapir
Læg et stykke bagepapir over dejen, og rul den flad med en kagerulle
(Altså rulles dejen flad mellem to stykker bagepapir)
Dejen skal ikke være meget tykkere end ca. 3mm
Pensl dejen med æg og drys den med groft salt, sesamfrø, birkes eller lign.
Skær knækbrødene ud i den ønskede størrelse
Bag dem ved 200' almindelig ovn.
Og efter 15-20 min, når de er gyldne og sprøde, ja så er de klar til at blive spist! :)
Inden du spise for mange af de her lækre snacks, er det væsentligt at overveje skemaet her:
Ingrediens: | Mængde(g) | Protein (g) | Kulhydrat (g) | Fedt (g) | Energi (kcal) |
Græskarkerner | 50 | 14,5 | 6,5 | 23,5 | 295,5 |
Havregryn | 50 | 6,6 | 34,1 | 3,3 | 192,1 |
Solsikkefrø | 50 | 10,0 | 8,6 | 28,2 | 327,8 |
Hørfrø | 50 | 12,5 | 18,1 | 15,5 | 261,7 |
Sesamfrø | 50 | 8,9 | 11,8 | 24,9 | 306,1 |
Olivenolie | 100 | 0,0 | 0,0 | 100,0 | 900,0 |
Hvedemel | 150 | 14,9 | 114,0 | 2,3 | 535,7 |
Rugmel | 100 | 8,3 | 74,0 | 2,5 | 351,7 |
Æg (stk) | 1 | 7,0 | 0,7 | 6,3 | 87,5 |
Total: | 600 | 82,6 | 193,7 | 206,4 | 3258,0 |
Pr. serving | 20 | 2,75 | 6,46 | 6,88 | 108,6 |
Knækbrødene består jo næsten udelukkende af en hel masse lækre frø, som indeholder en masse sund olie, kostfibre og proteiner, og selvom det er super sundt for vores krop, er det også yderst kalorierigt.
Så tænk over hvor mange du får - eller sørg for at få lidt mindre af alt det andet der tæller op i kalorieregnskabet - som eks. kage el. lign. Og nyd i stedet en snack, som er en gave til din krop :-))
Velbekomme! <3
Kommentarer
Send en kommentar