Kostplan - Yndlingsdag uge 2
I dag har jeg en absolut yndlingsdag på kostplanen jeg vil dele med dig!
Ugens udvalgte plan byder blandt andet på nogle super lækre frikadeller, som er lavet i ovnen, så man undgår en masse fedt til stegning. Hakket svinekød har dog i sig selv et forholdsvist højt fedtindhold, og selvom der ikke er nogen grund til at være fedtforskrækkede, så er animalsk fedt ikke det bedste fedt du kan få. Jeg vil anbefale at det kød der primært præger ugen skal være magert kød som eksempelvis kalkun eller kylling, og fisk, som selvom det også indeholder en stor mængde fedt, også indeholder en stor mængde omega 3, som vores krop har stor gavn af.
Men igen, der er ingen grund til at være fedtforskrækkede og heller ikke at undgå hakket svin eller okse! Og det kommer da helt klart også til at være en del af kostplanen fremadrettet, især fordi variation er et nøgleord i forhold til fastholdelse af motivation!
Her kommer planen, som i dag rummer ca. 1500 kcal.
Krydrede frikadeller i ovn:
1000g svinekød3 mellemstore løg
3 røde peberfrugter
1 fed hvidløg
2 æg
Lidt hvedemel el. evt. havregryn
Løg og peber blendes og puttes i farsen
Farsen røres og krydres med salt, peber og en god klat paprika
Bages i ovn ved 180' varmluft i ca. 30-40 min.
Og så lige med en klat tzatziki til, så er det næsten ligesom var det sommer!
Skriv hvis du har nogen spørgsmål, eller har brug for hjælp til beregning af anbefalet energiindtag.
Og nu er det så blevet tid til håndboldfinale - GO DANMARK :D
Ugens udvalgte plan byder blandt andet på nogle super lækre frikadeller, som er lavet i ovnen, så man undgår en masse fedt til stegning. Hakket svinekød har dog i sig selv et forholdsvist højt fedtindhold, og selvom der ikke er nogen grund til at være fedtforskrækkede, så er animalsk fedt ikke det bedste fedt du kan få. Jeg vil anbefale at det kød der primært præger ugen skal være magert kød som eksempelvis kalkun eller kylling, og fisk, som selvom det også indeholder en stor mængde fedt, også indeholder en stor mængde omega 3, som vores krop har stor gavn af.
Men igen, der er ingen grund til at være fedtforskrækkede og heller ikke at undgå hakket svin eller okse! Og det kommer da helt klart også til at være en del af kostplanen fremadrettet, især fordi variation er et nøgleord i forhold til fastholdelse af motivation!
Her kommer planen, som i dag rummer ca. 1500 kcal.
Morgenmad: | Mængde (g) | Protein (g) | Fedt (g) | Kulhydrat (g) | Energi (kcal) |
Cheasy A38 0,1 % |
300
|
12,9
|
0,3
|
11,4
|
99,9
|
Havregryn
|
30
|
4
|
2,5
|
20,5
|
115,2
|
Cornflakes
|
30
|
2,1
|
0,2
|
24,9
|
110,2
|
Tørrede tranebær
|
10
|
0,1
|
0,1
|
8,2
|
35
|
Total: |
19,1
|
3,1
|
65
|
360,3
|
|
Mellemmåltid 1: | Mængde (g) | Protein (g) | Fedt (g) | Kulhydrat (g) | Energi (kcal) |
Banan
|
100
|
1,3
|
0,3
|
21
|
91,9
|
Mandarin
|
80
|
0,7
|
0,2
|
8,8
|
40,2
|
Total: |
2
|
0,5
|
29,8
|
132,1
|
|
Frokost: | Mængde (g) | Protein (g) | Fedt (g) | Kulhydrat (g) | Energi (kcal) |
Salat, diverse | 200 | 2,5 | 0,3 | 8 | 44,3 |
Tigerrejer |
150
|
22,5
|
1,5
|
0
|
105
|
Tzatiziki | 75 | 6,25 | 3,5 | 1,5 | 50 |
Pasta, fuldkorn, kogt | 75 | 2 | 0,3 | 22,5 | 100,5 |
Total: |
33,25
|
5,6
|
32
|
299,8
|
|
Mellemmåltid 2: | Mængde (g) | Protein (g) | Fedt (g) | Kulhydrat (g) | Energi (kcal) |
Knækbrød | 70 |
2,8
|
0,6
|
17,8
|
47,8 |
Hytteost | 40 |
4,8
|
2
|
1
|
41,2 |
Agurk |
75
|
0,5
|
0,1
|
1,6
|
9,1
|
Æble |
100
|
0,5 | 0,5 | 20 | 86,5 |
Total: |
8,1
|
2,7
|
20,4
|
98,1
|
|
Aftensmad: | Mængde (g) | Protein (g) | Fedt (g) | Kulhydrat (g) | Energi (kcal) |
Krydrede frikadeller | 200 | 25,6 | 15 | 11,8 | 306 |
Tzatziki | 125 | 10,5 | 3,5 | 7,5 | 105 |
Ovnbagte rodfrugter |
100
|
1,7
|
3,5
|
11,8
|
78
|
Total: |
37,8
|
22
|
30,1
|
489
|
|
Mellemmåltid 3: | Mængde (g) | Protein (g) | Fedt (g) | Kulhydrat (g) | Energi (kcal) |
Vindruer |
150
|
0,75
|
0,6
|
3
|
97
|
Total: |
0,75
|
0,6
|
3
|
97
|
|
Samlet sum: | Mængde (g) | Protein (g) | Fedt (g) | Kulhydrat (g) | Energi (kcal) |
101
|
34,5
|
177,3
|
1476,3
|
Krydrede frikadeller i ovn:
1000g svinekød3 mellemstore løg
3 røde peberfrugter
1 fed hvidløg
2 æg
Lidt hvedemel el. evt. havregryn
Løg og peber blendes og puttes i farsen
Farsen røres og krydres med salt, peber og en god klat paprika
Bages i ovn ved 180' varmluft i ca. 30-40 min.
Og så lige med en klat tzatziki til, så er det næsten ligesom var det sommer!
------
Skriv hvis du har nogen spørgsmål, eller har brug for hjælp til beregning af anbefalet energiindtag.
Og nu er det så blevet tid til håndboldfinale - GO DANMARK :D
Kommentarer
Send en kommentar