Kostplan - Yndlingsdag uge 5
Glemte da vist lige noget vigtigt i søndags.......
Men jeg lover det har været værd at vente på - yndlingsdag på sidste uges kostplan! :-)
Men jeg lover det har været værd at vente på - yndlingsdag på sidste uges kostplan! :-)
Morgenmad:
|
Mængde (g)
|
Protein (g)
|
Fedt (g)
|
Kulhydrat (g)
|
Energi (kcal)
|
Cheasy A38 0,1 %
|
200
|
8,6
|
0,2
|
7,6
|
66,6
|
Havregryn
|
20
|
2,6
|
1,3
|
13,6
|
76,8
|
Cornflakes
|
20
|
1,4
|
0,2
|
16,6
|
73,4
|
Tørrede tranebær
|
10
|
0,1
|
0,1
|
8,2
|
35
|
Total:
|
12,7
|
1,8
|
46
|
251,8
| |
Mellemmåltid 1:
|
Mængde
(g)
|
Protein
(g)
|
Fedt
(g)
|
Kulhydrat
(g)
|
Energi
(kcal)
|
Æble
|
100
|
0,5
|
0,5
|
20
|
86,5
|
Total:
|
0,5
|
0,5
|
20
|
86,5
| |
Frokost:
|
Mængde
(g)
|
Protein
(g)
|
Fedt
(g)
|
Kulhydrat
(g)
|
Energi
(kcal)
|
Kylling
|
175
|
40,3
|
5,3
|
0
|
208,3
|
Gulerod
|
100
|
0,7
|
0,4
|
8,8
|
41,6
|
Rød peber
|
100
|
0,9
|
0,3
|
4,6
|
24,7
|
Hytteost 1,5 %
|
50
|
4,8
|
0,8
|
1,3
|
30,8
|
Agurk
|
75
|
0,5
|
0,1
|
1,6
|
9,1
|
Total:
|
47,2
|
6,9
|
16,3
|
314,5
| |
Mellemmåltid 2:
|
Mængde
(g)
|
Protein
(g)
|
Fedt
(g)
|
Kulhydrat
(g)
|
Energi
(kcal)
|
Knækbrød
|
70
|
2,8
|
0,6
|
17,8
|
47,8
|
Hytteost 1,5 %
|
40
|
4,8
|
2
|
1
|
41,2
|
Melon, honning
|
200
|
1,2
|
0,4
|
9
|
44,4
|
Total:
|
8,8
|
3
|
27,8
|
133,4
| |
Aftensmad:
|
Mængde
(g)
|
Protein
(g)
|
Fedt
(g)
|
Kulhydrat
(g)
|
Energi
(kcal)
|
Kartoffelpizza (2 stk)
|
250
|
24,6
|
13,9
|
41,8
|
390
|
Blandet salat
|
250
|
2,6
|
0,8
|
13,8
|
72,2
|
Skyr (krydret)
|
40
|
4,4
|
1,6
|
0
|
32,4
|
Total:
|
31,6
|
16,3
|
55,6
|
494,6
| |
Mellemmåltid
3:
|
Mængde (g)
|
Protein (g)
|
Fedt (g)
|
Kulhydrat (g)
|
Energi (kcal)
|
Kaloriereduceret
chokoladekage
|
40
|
3,7
|
2
|
13,2
|
85,5
|
Total:
|
3,7
|
2
|
13,2
|
85,5
| |
Samlet sum:
|
Mængde (g)
|
Protein (g)
|
Fedt (g)
|
Kulhydrat (g)
|
Energi (kcal)
|
104,5
|
30,5
|
178,9
|
1366,3
|
Denne uge har jeg taget fat på en erstatning af den almindelige og kulhydrat-(og ikke ret meget andet end det)-proppede pizza-dej... Nemlig kartoffelpizza.
OPSKRIFTEN:
Riv kartoflerne og pres dem "tørre" for vand
Tilsæt ca. 1/3 æg pr. 100 g kartofler og rør det sammen med ønskede krydderier.
Jeg brugte en simpel blanding af salt og peber
Kartoffelblandingen formes i ca. 100g portioner på en bageplade
Blandingen mases flad og sættes i ovnen på ca. 180' varmluft
Når pizzaerne er gyldne tages de ud og det ønskede fyld pålægges
På denne pizza har jeg brugt:
Tomatsovs
Peberfrugt
Tomat
Løg
Champignon
Parmaskinke
Frisk Mozeralla (som jeg har revet med en gaffel)
Soltørrede tomater
Efter fyldet er lagt på, sættes pizzaerne igen i ovnen til osten er smeltet :-)
Riv kartoflerne og pres dem "tørre" for vand
Tilsæt ca. 1/3 æg pr. 100 g kartofler og rør det sammen med ønskede krydderier.
Jeg brugte en simpel blanding af salt og peber
Kartoffelblandingen formes i ca. 100g portioner på en bageplade
Blandingen mases flad og sættes i ovnen på ca. 180' varmluft
Når pizzaerne er gyldne tages de ud og det ønskede fyld pålægges
På denne pizza har jeg brugt:
Tomatsovs
Peberfrugt
Tomat
Løg
Champignon
Parmaskinke
Frisk Mozeralla (som jeg har revet med en gaffel)
Soltørrede tomater
Efter fyldet er lagt på, sættes pizzaerne igen i ovnen til osten er smeltet :-)
Den eneste ulempe, som jeg ser det, ved kartoffelpizzaen, og nok egentlig pizza generelt, er at proteinindholdet er forholdsvis lavt i den samlede ret. Jeg vil derfor - ligesom du kan se på kostplanen - anbefale dig at få godt med proteinholdigt kød til frokost, hvis du skal forsøge dig med pizza-kunsten en dag :-)
Når aftenen er omme er det vigtigt at dit proteinindtag har været tilstrækkeligt, for at sikre at kroppen har tilstrækkeligt med byggesten.
Jeg beklager det sene indlæg - tiden flyver! ...
Måske fordi jeg netop er startet op med to nye kunder, som jeg glæder mig rigtig meget til at følge!
Jeg beklager det sene indlæg - tiden flyver! ...
Måske fordi jeg netop er startet op med to nye kunder, som jeg glæder mig rigtig meget til at følge!
Kommentarer
Send en kommentar