Kostplan - Yndlingsdag uge 7
Så blev det den tid på ugen... og her er så favoritdagen på ugens kostplan :-)
Det er spændende at skulle planlægge sin kost flere dage ud i fremtiden, for mig betyder det nemlig, at jeg får prøvet flere forskellige retter. Denne uge har jeg for eksempel prøvet at lave kyllingeroulade med spinat og pikant fyld - det var en stor succes, som jeg helt klart ikke har lavet for sidste gang!
Kyllingeroulade:
Ingredienser:
2-3 Kyllingefileter
En stor håndfuld spinat
1-2 Forårsløg
Ca. 1/4 smøreost med krydderurter
Her kommer lige en lille guidet Tour gennem opskriften :-)
Skær kyllingefileterne delvist igennem, så de kan åbnes som en bog.
Krydr dem på begge sider
Flad dem ud på et skærebræt med husholdningsfilm
Smør pikantosten ud på kyllingen, og læg derefter spinat og forårsløg på
Kyllingerouladen rulles forholdsvis stramt sammen, med hjælp fra husholdningsfilmen.
Det er spændende at skulle planlægge sin kost flere dage ud i fremtiden, for mig betyder det nemlig, at jeg får prøvet flere forskellige retter. Denne uge har jeg for eksempel prøvet at lave kyllingeroulade med spinat og pikant fyld - det var en stor succes, som jeg helt klart ikke har lavet for sidste gang!
Morgenmad:
|
Mængde (g)
|
Protein (g)
|
Fedt (g)
|
Kulhydrat (g)
|
Energi (kcal)
|
Cheasy 0,1 %
|
200
|
8,6
|
0,2
|
7,6
|
66,6
|
Havregryn
|
20
|
2,6
|
1,3
|
13,6
|
76,8
|
Cornflakes
|
20
|
1,4
|
0,2
|
16,6
|
73,4
|
Tørrede tranebær
|
10
|
0,1
|
0,1
|
8,2
|
35
|
Total:
|
12,7
|
1,8
|
46
|
251,8
| |
Mellemmåltid 1:
|
Mængde
(g)
|
Protein
(g)
|
Fedt
(g)
|
Kulhydrat
(g)
|
Energi
(kcal)
|
Æble
|
100
|
0,5
|
0,5
|
20
|
86,5
|
Knækbrød
|
70
|
2,8
|
0,6
|
17,8
|
87,8
|
Total:
|
3,3
|
1,1
|
37,8
|
174,3
| |
Frokost:
|
Mængde
(g)
|
Protein
(g)
|
Fedt
(g)
|
Kulhydrat
(g)
|
Energi
(kcal)
|
Tunsalat (A38+løg)
|
100
|
22
|
1,1
|
3
|
105
|
Rugbrød
|
35
|
4,5
|
1,1
|
24,8
|
127,4
|
Løg, rå
|
25
|
0,8
|
0,2
|
5
|
24,6
|
Gulerod
|
100
|
0,7
|
0,4
|
8,8
|
41,6
|
Total:
|
28
|
2,8
|
41,6
|
298,3
| |
Mellemmåltid 2:
|
Mængde
(g)
|
Protein
(g)
|
Fedt
(g)
|
Kulhydrat
(g)
|
Energi
(kcal)
|
Knækbrød
|
35
|
1,4
|
0,3
|
8,9
|
43,9
|
Kalkunfilet
|
25
|
4,8
|
0,4
|
0
|
22,4
|
Total:
|
6,2
|
0,7
|
8,9
|
66,3
| |
Aftensmad:
|
Mængde
(g)
|
Protein
(g)
|
Fedt
(g)
|
Kulhydrat
(g)
|
Energi
(kcal)
|
Kyllingeroulade
|
150
|
39
|
7
|
21
|
238
|
Salatblanding
|
200
|
2,5
|
0,3
|
8
|
44,3
|
Broccolisalat
|
100
|
9,01
|
5,19
|
14,62
|
124,77
|
Tzatziki
|
50
|
3,5
|
2,5
|
1
|
35
|
Minimælk
|
70
|
2,5
|
0,7
|
3,4
|
29,5
|
Total:
|
56,51
|
15,69
|
48,02
|
471,57
| |
Mellemmåltid
3:
|
Mængde (g)
|
Protein (g)
|
Fedt (g)
|
Kulhydrat (g)
|
Energi (kcal)
|
Vindruer
|
150
|
0,75
|
0,6
|
3
|
97
|
Total:
|
0,75
|
0,6
|
3
|
97
| |
Samlet sum:
|
Mængde (g)
|
Protein (g)
|
Fedt (g)
|
Kulhydrat (g)
|
Energi (kcal)
|
107,46
|
22,69
|
185,32
|
1359,27
|
Kyllingeroulade:
Ingredienser:
2-3 Kyllingefileter
En stor håndfuld spinat
1-2 Forårsløg
Ca. 1/4 smøreost med krydderurter
Her kommer lige en lille guidet Tour gennem opskriften :-)
Skær kyllingefileterne delvist igennem, så de kan åbnes som en bog.
Krydr dem på begge sider
Flad dem ud på et skærebræt med husholdningsfilm
Bank/mas forsigtigt så de bliver jævne i højden
Smør pikantosten ud på kyllingen, og læg derefter spinat og forårsløg på
Kyllingerouladen rulles forholdsvis stramt sammen, med hjælp fra husholdningsfilmen.
Husholdningsfilmen fjernes, og rouladen pakkes ind i alufolie
Rouladen sættes på køl minimum 15 min.
Steges i ovnen, på 180 ' varmluft i ca. 25-35 min
Broccolisalat:
Til kyllingerouladen fik jeg en lækker fedtreduceret broccolisalat med følgende ingredienser:
Broccoli
Cremefraiche
Hvidvinseddike
Honning
Æbler
Bacon
Solsikkefrø
Salaten blev lavet i følgende blandingsforhold:
200g broccoli overhældes med kogende vand, og varmes deri ca 1-2 min
Dertil blandes en dressing med:
1,5 dl creme fraiche
2 tsk hvidvinseddike
2 tsk honning
Salt og peber
Æblerne skæres i små tern
Solsikkefrøene tørsteges på en pande til de er gyldne
Baconen steges og lægges derefter på en tallerken med køkkenrulle, som kan suge overskydende fedt.
Til sidst blandes ingredienserne i en flot skål :-)
Gem evt. lidt bacon og solsikkefrø, som du kan strø oven på salaten inden servering.
- - - - - - - - -
Det var alt for denne gang!
Jeg håber at jeg snart kan finde mere tid til at skrive herinde på bloggen, og på min facebookside:
Lykke - kost & motion
Men indtil da så må i nøjes med nogle få ugentlige opdateringer, og om ikke andet kan I i hvert fald altid regne med at finde en opskrift og en kostplan hver søndag! :D
Jeg håber du er blevet inspireret til input til ugens madplan
Venlig hilsen
Sandra Lykke
Rouladen sættes på køl minimum 15 min.
Steges i ovnen, på 180 ' varmluft i ca. 25-35 min
Broccolisalat:
Til kyllingerouladen fik jeg en lækker fedtreduceret broccolisalat med følgende ingredienser:
Broccoli
Cremefraiche
Hvidvinseddike
Honning
Æbler
Bacon
Solsikkefrø
Salaten blev lavet i følgende blandingsforhold:
200g broccoli overhældes med kogende vand, og varmes deri ca 1-2 min
Dertil blandes en dressing med:
1,5 dl creme fraiche
2 tsk hvidvinseddike
2 tsk honning
Salt og peber
Æblerne skæres i små tern
Solsikkefrøene tørsteges på en pande til de er gyldne
Baconen steges og lægges derefter på en tallerken med køkkenrulle, som kan suge overskydende fedt.
Til sidst blandes ingredienserne i en flot skål :-)
Gem evt. lidt bacon og solsikkefrø, som du kan strø oven på salaten inden servering.
- - - - - - - - -
Det var alt for denne gang!
Jeg håber at jeg snart kan finde mere tid til at skrive herinde på bloggen, og på min facebookside:
Lykke - kost & motion
Men indtil da så må i nøjes med nogle få ugentlige opdateringer, og om ikke andet kan I i hvert fald altid regne med at finde en opskrift og en kostplan hver søndag! :D
Jeg håber du er blevet inspireret til input til ugens madplan
Venlig hilsen
Sandra Lykke
Kommentarer
Send en kommentar