Pitabrød med fyld af spidskålssalat, grillspyd og tomatsalsa

Der er rigtig dømt efterårsferie herhjemme - alle 4 samlet - og med det gode vejr, vi har i øjeblikket, betyder det, at der er tændt op i bålet næsten hver aften. 

Aftensmaden er også blevet kreeret på bål et par gange, og ugen har bl.a. budt på;
okseburgere på bål, one-pot-pasta på bål og grillspyd på bål. 


Sidstnævnte blev serveret på en så lækker og smagfuld måde, at i naturligvis skal have en opskrift med på vejen... I starten af ugen lavede vi nemlig pitabrød med fyld af spidskålssalat, grillspyd og tomatsalsa. Jeg ristede også en dåse med black eyed beans, som gav et dejligt sprødt twist :-D 







PITABRØD MED SPIDSKÅLSSALAT, GRILLSPYD OG TOMATSALSA
6 personer / 10 spyd
_______________________

Det skal du bruge:
GRILLSPYD:
1 svinemørbrad
1 bakke hvide champignon
1 stort stykke halloumi-ost
2 røde peberfrugter
1 grøn peberfrugt
1 gul peberfrugt
2 rødløg
2 løg
Salt
Peber

SPIDSKÅLSSALAT:
1 lille spidskål
3 spsk creme fraiche 5%
1 tsk carrypasta
1 tsk dijon sennep
1 tsk honing
1 spisk olivenolie
Salt
Peber

TOMATSALSA:
1-2 bakker cherrytomat mix
1 rødløg
1 håndfuld frisk basilikum
1-2 spsk olivenolie
Salt
Peber

BLACK EYED BEANS:
1 dåse black eyed beans



Sådan gør du:
GRILLSPYD:
Skær kød og grøntsager i grove stykker.
Saml grillspyd – se evt billede for inspo.
Krydr med salt og peber.
Steg spydene på grill, over bål, i ovn eller på pande til kødet er gennemstegt.






SPIDSKÅLSSALAT:
Snit spidskålet i tynde strimler.
Rør alle ingredienser (undtagen spidskål) sammen i en skål.
Tilsæt spidskål og rør rundt.
Smag til med salt og peber




TOMATSALSA:
Hak tomater, rødløg og basilikumsblade.
Rør det sammen med olivenolie og krydr med salt og peber.
Pynt evt med basilikumsblade.



RISTEDE BLACK EYED BEANS:
Rist bønnerne sprøde i lidt olie på en pande  

Det andet blev i øvrigt også drønlækkert :-o

Burgerne fyldte vi med tynde strimler bålstegt oksekød (en udskæring kaldet nyretap), estragonmayo, hjertesalat, bøftomat og syltede rødløg. Wow, min mand troede mig næsten ikke, da jeg sagde det var de bedste burgere jeg havde smagt .. men det var det altså .. Desværre fik jeg taget 0 billeder - og man kunne desuden heller ikke rigtig se på den, at det var jordens bedste burger - men det var det! ;-) 

Og one-pot-pastaen var med opskrift fra www.valdemarsro.dk - den med chorizo. 
Haps!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Pulled chicken burger med Coleslaw

Salat med rød spidskål og asiatisk dressing