Rodfrugts"kage" - Tilbehør til aftenmåltidet

En lækker måde at servere sine grove grøntsager på!

Det skal du bruge:

4 mellemstore gulerødder
4 mellemstore kartofler
1 mellemstort løg
1/3 blomkål
Lidt olie
2 æg
 
Evt lidt parmesan-ost

 

Sådan gør du:

Riv grøntsagerne groft på rivejern eller i foodprocessor
Pres så vidt muligt væsken fra grøntsager og bland det hele i en skål
Tilsæt æg og ønskede krydderier
Bland godt
 
Opvarm 1-2 spsk olie ved mellem-høj varme på en stor pande
Hæld grøntsagsblandingen på panden og lad den stege i ca. 10-15 min på hver side
 
Når du skal vende "kagen" kan du med fordel lægge en flad tallerken ovenpå grøntsagsblandingen i panden, og vende panden så kagen vendes over på tallerkenen. Herfra kan du så skubbe den fra tallerkenen og ned på panden igen, uden at den går i stykker.
 
Husk olie på panden inden du steger videre på den næste side, da grøntsagerne ellers hænger ved.
 
Drys evt. kagen med revet parmesanost når du har vendt den


 
Når du skal have "kagen" over på en tallerken inden servering, kan du med fordel skubbe den over på en tallerken.  
 

Servering:

Server kagen på et rundt fad, og skær den ud som en lagkage
 
 

Mmmhhh..

Det lyder måske lidt bøvlet med alt det venden og drejen, men når du er i gang, så er det ikke slemt - og selvom det var, så ville det være det hele værd! Det er en kanon lækker måde at nyde sine grøntsager på, og så pynter den vældigt på bordet og tallerkenen :)
 
Velbekomme
 
Vh Sandra

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Pulled chicken burger med Coleslaw

Pitabrød med fyld af spidskålssalat, grillspyd og tomatsalsa

Salat med rød spidskål og asiatisk dressing