Kostplan - Yndlingsdag uge 6

Så er jeg halvvejs igennem 12 ugers kostplan, og jeg er i dag klar til at dele min yndlingsdag fra 6. uge med jer :-)
Morgenmad:
Mængde (g)
Protein (g)
Fedt (g)
Kulhydrat (g)
Energi (kcal)
Cheasy A38 0,1 %
300
12,9
0,3
11,4
99,9
Havregryn
30
4
2,5
20,5
115,2
Cornflakes
30
2,1
0,2
24,9
110,2
 
 
 
 
 
 
Total:
 
19
3
56,8
325,3
Mellemmåltid 1:
Mængde (g)
Protein (g)
Fedt (g)
Kulhydrat (g)
Energi (kcal)
Æble
100
0,5
0,5
20
86,5
Pære
100
0,3
14
0,3
59,9
Total:
 
0,8
14,5
20,3
146,4
Frokost:
Mængde (g)
Protein (g)
Fedt (g)
Kulhydrat (g)
Energi (kcal)
Kogt æg
2 stk
14
12,6
1,4
175
Rugbrød
75
4,5
1,1
24,8
127,1
Gulerod 
100
0,7
0,4
8,8
41,6
Rød peber
100
0,9
0,3
4,6
24,7
Hytteost 1,5 %
50
4,8
0,8
1,3
30,8
 
 
 
 
 
 
Total:
 
24,9
15,2
40,9
399,2
Mellemmåltid 2:
Mængde (g)
Protein (g)
Fedt (g)
Kulhydrat (g)
Energi (kcal)
Hj. Lavet knækbrød
25
2,5
6,35
7
96
Gulerod 
100
0,7
0,4
8,8
41,6
 
 
 
 
 
 
Total:
 
3,2
6,75
15,8
137,6
Aftensmad:
Mængde (g)
Protein (g)
Fedt (g)
Kulhydrat (g)
Energi (kcal)
Kylling
175
40,3
5,3
0
208,3
Bønner, grønne
150
2,8
0,3
7,6
49,4
Hytteost 1,5 %
100
9,6
1,5
2,6
61,6
Gulerod 
100
0,7
0,4
8,8
41,6
Rød peber
100
0,9
0,3
4,6
24,7
 
 
 
 
 
 
Minimælk
140
5
1,4
6,8
59
Total:
 
59,3
9,2
30,4
444,6
Mellemmåltid 3:
Mængde (g)
Protein (g)
Fedt (g)
Kulhydrat (g)
Energi (kcal)
Vindruer
150
0,75
0,6
3
97
Total:
 
 
 
 
 
Samlet sum:
Mængde (g)
Protein (g)
Fedt (g)
Kulhydrat (g)
Energi (kcal)
 
 
107,2
48,65
164,2
1453,1

På denne dag har jeg eksperimenteret lidt indenfor planens rammer, og alm kylling, gulerod og rød peber har jeg gjort lidt mere spændende i dette lækre aftenmåltid; Kyllingefrikadeller med bønnefritter og peberfrugter fyldt med gulerodsdip.

Kyllingefrikadeller:
Kyllingefrikadellerne kan sagtens laves på ren kyllingefars, men disse har jeg tilladt mig at lave med:
800 g kyllingefars
2 store røde snackpeber
1 stort løg
2 Æg
Salt og peber

Frikadellerne er varmet i ovnen. 
Kylling er i forvejen et fedtfattig stykke kød, men det bliver altså endnu mere fedtfattigt, når det ikke behøver at stege på panden, og så smager det stadig helt fantastisk :D

- - - - - - - - -

Der var faktisk godt gang i den lille ovn den dag! :p Der blev nemlig også varmet røde peberfrugter og bønnefritter!


- - - - - - - - -
 
Bønne-fritter
Tro det eller ej, men de her bønnefritter smager næsten som almindelige pommes. Selv min McD-glade søster på 13 år spiste de her med et smil! ;-)

Frosne bønner hældes i en pose med noget olie og det krydderi man ønsker at krydre dem med. Jeg har bare brugt salt og peber :-) Posen rystes grundigt og bønnerne hældes ud på en bageplade med bagepapir. Spred dem godt ud på pladen.
Bønnerne varmes på ca. 180' varmluft indtil de er sprøde og får et brunligt skær. (Ca. 40 min)

- - - - - - - - - 
 
Gulerodsdip
Denne lækre gulerodsdip har jeg for længe siden fået til et saftigt stykke kylling, i stedet for sovs. 
Siden har jeg lavet den et utal af gange, da den kan nydes til praktisk talt alt! ... Og til denne ret passede den da også perfekt!

Dippen består af gulerødder, cheasy A38 0,1 % fedt, hvidløg og citronsaft.

Gulerødderne rives og hældes derefter på en mellemvarm pande uden fedtstof.
Herefter tilsættes hvidløg og citronsaft efter behov. Jeg bruger ca. 2 store fed hvidløg til 500g gulerødder.
 
Når gulerødderne begynder at være mere lyse i farven, er de ved at være færdige. Her tilsættes peanuts, som får lov at være på panden i et par minutter, sammen med gulerødderne.
Gulerødderne tages derefter af varmen og afkøles.
Når de er kølet af hældes der cheasy A38 i indtil dippen har den ønskede konsistens. Dippen skal ikke være våd men fast i konsistensen :)

Til denne ret blev gulerodsdippen nydt som fyld i en ovnvarm peberfrugt.

- - - - - - - - -

Denne ret blev toppet af med en lille klat hytteost, og så var der ellers dømt ren selvforkælelse for lidt under 400 kcal! 



BON APPETIT :D

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Så mange måltider skal du spise om dagen ...

2 skønne salater med spidskål

Salat med rød spidskål og asiatisk dressing