Kostplan - Yndlingsdag uge 8

Jeg beklager hermed lige et lettere forsinket søndags-indlæg; nemlig min yndlingsdag på kostplan for uge nr. 8! Men her kommer den :-)

Denne uge vil jeg komme med et forslag til en super lækker wok-ret, for udover at være enormt nemt at lave, er wok en rigtig god måde, at sikre sig selv en masse lækre grøntsager på!

Og i denne uge har jeg desuden lavet et rigtig lækkert alternativ til almindelige ris - nemlig blomkålsris. Det var et tip jeg fik af en god veninde, og hjemme hos mig blev vi virkelig overraskede over, hvor skønt det smagte! 



Morgenmad:
Mængde (g)
Protein (g)
Fedt (g)
Kulhydrat (g)
Energi (kcal)
Cheasy 0,1 %
200
8,6
0,2
7,6
66,6
Havregryn
20
2,6
1,3
13,6
76,8
Cornflakes
20
1,4
0,2
16,6
73,4
Mandler
10
2,1
3,9
2,9
55,2
Total:
 
14,7
5,6
40,7
272
Mellemmåltid 1:
Mængde (g)
Protein (g)
Fedt (g)
Kulhydrat (g)
Energi (kcal)
Banan
100
1,3
0,3
21
91,9
Muffin (se blog)
1 stk
3,12
2,38
11,2
78,48
Total:
 
4,42
2,68
32,2
170,38
Frokost:
Mængde (g)
Protein (g)
Fedt (g)
Kulhydrat (g)
Energi (kcal)
Svinemørbrad
125
26,5
4,6
0
147,6
Salatblanding
200
2,5
0,3
8
44,3
Tzatziki
100
7
5
2
70
Gulerod (snack)
100
0,7
0,4
8,8
41,6
 
 
 
 
 
 
Total:
 
36,7
10,3
18,8
303,5
Mellemmåltid 2:
Mængde (g)
Protein (g)
Fedt (g)
Kulhydrat (g)
Energi (kcal)
Cheasy skyr m. frugt
150
14,25
0,6
7,5
105
Knækbrød 
35
1,4
0,3
8,9
43,9
Kalkunfilet
25
4,8
0,4
0
22,4
 
 
 
 
 
 
Total:
 
20,45
1,3
16,4
171,3
Aftensmad:
Mængde (g)
Protein (g)
Fedt (g)
Kulhydrat (g)
Energi (kcal)
Wokgrøntsager
250
6,5
0,8
26
165
Kyllingefilet
150
34,5
4,5
0
178,5
Blomkåls-ris
75
1,8
0,3
3,5
24
Kokosmælk
50
0
9
1,5
85
Minimælk
70
2,5
0,7
3,4
29,5
 
 
 
 
 
 
Total:
 
45,3
15,3
34,4
482
Mellemmåltid 3:
Mængde (g)
Protein (g)
Fedt (g)
Kulhydrat (g)
Energi (kcal)
Muffin (se blog)
1 stk
3,12
2,38
11,2
78,48
Total:
 
3,12
2,38
11,2
78,48
Samlet sum:
Mængde (g)
Protein (g)
Fedt (g)
Kulhydrat (g)
Energi (kcal)
 
 
124,69
37,56
153,7
1477,66

Som jeg fik nævnt er wok en lækker måde at få en masse forskellige grøntsager på, og i en wok er det næsten kun fantasien der sætter grænser, så hvis du har nogle rester fra tidligere dage; broccoli, kål, squash, gulerødder, peberfrugter, champignon eller andre grøntsager liggende i køleskabet, så har du her den perfekte "tøm køleskabet"-ret.

I denne ret brugte jeg lidt grønt der var tilbage fra ugen:
Rød peber
Broccoli
Gulerod
Champignon
Squash
Løg
Hvidløg

Wok a'la kylling i karry:
Steg 500 g kylling i lidt olivenolie
Krydr med ønsket krydderi (i denne ret; karry, carrypasta, salt, peber, cayennepeber og hvidløg)
Når kyllingen er næsten færdigstegt, tilsætter du 2 hele æg, som du steger med kødet til de er gyldne

I mellemtiden har du snittet de ønskede grøntsager til ønsket størrelse

Når skrammel-ægget er gyldent tilsættes de ønskede grøntsager.
Retten krydres igen

Når grøntsagerne er varmet godt igennem, tilsættes 1 dl kokosmælk.
Kokosmælken bringes til god varme og så er retten klar.

Karry-retten hældes over almindelige ris, nudler eller som i dette sundere alternativ; blomkålsris!
Pynt evt. med peanuts, friske tomater, ananas og/eller friske urter



Blomkålsris:
Blomkål rives på rivejern (du kan bruge næsten hele blomkålen inkl stok!)
Blomkålrisene steges på panden i en lille smule olivenolie - evt. tørsteges
Tilsæt salt og peber
Lad dem stege i et par minutter



Og så er der vist ikke andet at sige end: Velbekomme :-)

Kommentarer

  1. Og så har jeg lige en lille tilføjelse... for i stedet for at rive blomkål på rivejern - som godt kan være noget så irriterende ;-D - har jeg fået øjnene op for at man kan bruge en food-processer/stavblender/blender til grov-hakning :-)
    Mmmh... Så er det endnu lettere at få gode råvarer! :D

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Pulled chicken burger med Coleslaw

Pitabrød med fyld af spidskålssalat, grillspyd og tomatsalsa

Salat med rød spidskål og asiatisk dressing