Aften-snacking?

Med hensyn til aftensnacks, altså et måltid der indtages i sofaen, foran tv'et eller i forbindelse med andre hyggelige aftenting, så har kroppen egentlig ikke umiddelbart brug for kulhydrat og fedt inden man skal sove... Dog er jeg vokset op med at der som oftest står et eller andet lækkert på bordet om aftenen når man sidder og hygger, og det har vi herhjemme svært ved at lægge fra os.

Ofte er aftensnacks søde, fremstillet af sukker, fløde eller andet "lækkert", og ofte bidrager det med kulhydrat og fedt i en art og mængde som vi absolut ikke har brug for.

Hvis du, ligesom jeg, har hang til søde sager om aftenen, så er sådan noget som frugt-stykker altså et hit..... Især hvis du sammenligner med slik, chokolade eller andet guf!

For eksempel indeholder 150 g. vindruer lige omkring 97 kcal, som jo er ingenting i forhold til eksempelvis chokolade der indeholder omkring 500 kcal pr. 100 g (altså ca. 750 kcal ved samme mængde som de angivne vindruer).

Jeg ved det ikke er det samme at sætte tænderne i en håndfuld vindruer som en håndfuld Haribo, men husk at meget også handler om vane, og hvorfor ikke få sig en god vane der hedder at aften-snacking som udgangspunkt omhandler sunde alternativer, som eks:
  • Gulerødder og agurker med en fedtfattig og hjemmerørt dip
  • Frugter i alverdens afskygninger
  • En mager yoghurt dessert som eksempelvis cheasy 0,1 yoghurter, som fås i lækre smagsvarianter
  • Hjemmefrossen yoghurt, a' la isdessert
  • Hjemmelavede chips i ovn
  • Hjemmelavet proteinkage eller anden mager kage uden tilsat sukker
Mulighederne er mange, men kræver altså også ofte en lidt større indsats. I dag har min søster og jeg været i køkkenet og prøve kræfter med pandekage-kunsten.

Pandekager er jo egentlig i sig selv ikke særlig syndig - den indeholder lidt æg, lidt mel og lidt mælk (og så lidt sukker - men her kan man jo anvende stevia :D ... ) Det der er mest usund ved pandekagen er alt det man propper ind i ... Sirup, flormelis, sukker, flødeis el. lign., for hvis du minder bare lidt om mig, så er du altid på jagt efter den næste smag af sødt på tungen.

Tanken bag vores pandekager var at lave nogen der i sig selv havde en god smag, så man ikke behøvede tilsætte noget ekstra. Det lykkedes meget godt, men vi endte dog alligevel med at hælde en lille klat cheasy med vanilje udover - som heldigvis var fedtfattig og uden tilsat sukker! :D
Og så smagte det MUMS!

Pandekager med blåbær og vanilje
Pandekager med banan, kokos og chokoladeprotein-pulver

Pandekagerne tager udgangspunkt i en grundopskrift med 5 æg og ca. 1,5 dl mælk, hvori der tilsættes stevia efter behov, jeg brugte ca. 2 spsk. Derefter tilsættes hvv. blåbær og vaniliesukker/stang i den ene halvdel, og 2 moste bananer, 1 dl kokosmel og 2 spsk chokoladeproteinpulver i den anden halvdel. Derefter tilsættes mel til pandekagedejen har den ønskede konsistens.

Hele portionen med banan indeholder ca. 1200 kcal, som med ca. 20 små pandekager giver ca. 60 kcal pr. pandekage.

Hele portionen med blåbær indeholder ca. 800 kcal, som med ca. 20 små pandekager giver ca. 40 kcal. pr pandekage.
 
 
Jeg vil anbefale at du forsøger at holde din aften-snack på under 100 kcal, og hvis du ikke har den vilde trang til aftenhygge, så la vær! :)

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Pulled chicken burger med Coleslaw

Pitabrød med fyld af spidskålssalat, grillspyd og tomatsalsa

Salat med rød spidskål og asiatisk dressing